sts expo
sts expo
sts expo

درباره ایرانفکس

 

موقعیت جغرافیایی استان بوشهر

 

 

 

استان بوشهر در جنوب غربی کشور و در فاصله 27 درجه و 17 دقیقه تا 30 درجه و 17 دقیقه عرض جغرافیایی و 50 درجه و 8 دقیقه تا 52 درجه و 58 دقیقه طول جغرافیایی واقع گردیده است. این استان از شمال به استان خوزستان، کهکیلویه و بویراحمد، از جنوب خلیج فارس و استان هرمزگان، از شرق به استان فارس و از غرب به خلیج فارس محدود می شود. استان بوشهر با 567/23167 کیلومتر مربع وسعت حدود 4/1 درصد مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است و دارای 9 شهرستان به نام های بوشهر، تنگستان، دشتستان، دشتی، کنگان، دیر، گناوه، دیلم و جم و از 19 بخش، 38 دهستان و 22 شهر تشکیل گردیده است.  

 


اهمیت استان بوشهر در صنعت آبزیان

 


افزايش جمعيت كشور و نياز روز افزون به مواد غذايي، استفاده و بهره برداري از حداكثر امكانات بالقوه كشور را طلب مي كند. استان بوشهر با داراي بودن شرايط اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و بستر مناسب طبيعي و اقليمي به عنوان يكي از استان هايي است كه از يك سو قدرت دستيابي و بهره برداري از آب هاي ساحلي را دارد و از سوي ديگر بستری مناسب برای توسعه فعاليتهاي آبزي پروري است. بنابراين با توجه به امكاناتي كه دارد، مي تواند تأمين كننده بخش عمده اي از نيازهاي غذايي و ارزي كشور باشد. مرز دريايي استان بوشهر ۶۲۵ كيلومتر است و اين در حالي است كه ۲۳ كشور جهان (۱۸ درصد كشورهاي جهان) به درياهاي آزاد راه ندارند و ۳۷ كشور (۲۰ درصد كشورهاي جهان) كمتر از اين مقدار با آب هاي آزاد جهان هم مرز هستند. اين مرز نسبتاً طولاني و مناسب امكانات بالقوه اي را در اختيار مي گذارد تا يكي از مهمترين محورهاي توسعه در استان بوشهر، شيلات و صنايع جنبي مرتبط با آن باشد. وجود بنادر، صيدگاه هاي مختلف، تنوع آبزيان و اراضي مستعد پرورش ميگو، پارامترهايي است كه زمينه هاي توسعه در استان را جهت مي می دهد. فعاليت هاي شيلاتي استان بوشهر عمدتاً در ۲ بخش صيد و صيادي و آبزي پروري متمركز گرديده است. اين فعاليت ها كه در راستاي تأمين اهدافي از قبيل توسعه امكانات زير بنايي، تكثير و پرورش آبزيان، آموزش و ترويج، ايجاد امكانات بندري، تخليه بهينه صيد و جلب مشاركت هاي مردمي در سرمايه گذاري و فعاليت هاي شيلاتي است.

 

تاريخچه ماهيگيري و شيلات استان بوشهر 
 

 

بررسي اجمالي روش هاي مختلف صيد در سواحل ايران در درياي خليج فارس و درياي عمان که اغلب آنها بسيار کهن و قديمي مي باشند، نشان مي دهد که ساحل نشينان جنوب کشور از زمان هاي بسيار قديم صيد ماهي را از اجداد خود به ارث برده اند.ساحل نشينان جنوب کشور از زمان هاي بسيار قديم صيد ماهي را از اجداد خود به ارث برده اند. در تاريخ خليج فارس، به نظر مي رسد ايران اول کشوري باشد که براي نخستين بار در راه پياده کردن روش هاي نوين صيد و بهره برداري شيلاتي در آب هاي خليج فارس و درياي عمان گام نهاده است و بر اين اساس در سال 1315 دولت وقت از پرفسور بلگواد (Belegvad) دانمارکي رئيس وقت انستيتوي زيست شناسي کپنهاک (شارلاتون لوند) درخواست کرد براي تعيين انواع و طبقه بندي ماهي هاي خليج فارس و بررسي زيست و ذخاير آن ها جهت مقاصد صنعتي به ايران سفر کند. دو کشتي تحقيقاتي به نام سنگسر و راشگو از طرف دولت در اختيار گروه او گذاشته شد. نتیجه مطالعات او در سال هاي 1316 و 1317  چهار جلد کتاب به زبان انگليسي به نام  Danish Scientific Investigation In Iranian Gulf است که يک جلد آن اختصاص به طبقه بندي ماهي هاي خليج فارس و تعدادي از ماهيان درياي عمان دارد و در سال 1944 (1323 هجري شمسي) در کپنهاک به چاپ رسيد.
 

فعاليت شيلات در جنوب بجز واحد کنسروسازي، محدود به  تحويل صيد به کشتي مادر به نام «اروند» بود. در سال ۱۳۵۴ کشتي اروند دچار آتش سوزي گرديد. پس از اين حادثه تحويل و عمل آوري صيد شناورها به خشکي منتقل شد. به همين منظور تأسيسات فعلي شيلات بوشهر از سال ۱۳۵۴ بنا گذاشته شد و وظيفه آن منحصراً انجام مواردي بود که در گذشته بر عهده کشتي اروند بود. شيلات بوشهر در ابتدا تحت نظر شرکت سهامي شيلات جنوب ايران قرار داشت که ۵۹ درصد سرمايه آن متعلق به اتکا و ۴۱ درصد متعلق به سازمان شير و خورشيد سرخ بود. تعداد پرسنل آن در ابتدا ۱۳ نفر بود که در سال ۱۳۵۶ به ۱۵ نفر کارمند و ۱۸ نفر کارگر رسيد. در مهرماه ۱۳۶۶ شيلات ايران به وزارت جهادسازندگي پيوست و در سال ۱۳۸۰ اين وزارتخانه با وزارت کشاورزي ادغام و با نام وزارت جهادکشاورزي فعاليت خود را آغاز کرد. شيلات ايران و به تبع آن شيلات استان بوشهر به عنوان شرکت فعاليت مي کرد که در سال ۱۳۸۴ شرکت شيلات ايران منحل و سازمان شيلات ايران تأسيس شد. با توسعه فعاليت ها، تعداد پرسنل اداره شيلات بوشهر پس از سه دهه به ۴۶۰ نفر افزایش یافت.  عمده فعاليت شيلات در استان بوشهر در زمينه تقويت ساختارهاي اقتصادي و اجتماعي موجود در بخش شيلات، حفظ و بازسازي ذخاير آبزيان و رعايت استانداردها در بهره برداري از دريا، شبيه سازي روش هاي موجود صيد و ترويج روش هاي جديد صيد و پرورش آبزيان، حذف شيوه هاي غير اصولي صيد و توسعه سرمايه گذاري بخش خصوصي در صيد و صيادي و تكثير و پرورش آبزيان است.

 

معرفی پژوهشکده میگوی کشور-بوشهر

 

مرکز تحقیقات شیلاتی خلیج فارس در سال 1356 تأسیس گردید. فعالیتهای تحقیقاتی این مرکز از بهمن ماه همان سال آغاز گرديد . این فعالیتها در قالب طرح تحقیقاتی منطقه‌اي ارزیابی ذخایر شيلاتي خلیج فارس با همکاری شش کشور حوزه خلیج فارس (عربستان سعودی ، کویت ، عراق ، قطر ، بحرین و امارات متحده عربی) و مشارکت سازمان خواربار و كشاورزي جهانی (فائو) انجام پذیرفت . پس از پایان طرح منطقه ای ، از سال 1358 مرکز، فعالیتهای تحقیقاتی خود را در خصوص میگو متمرکز نمود و با استفاده از اطلاعات حاصل از این ذخیره،محدودیت هایی جهت ممنوعیت صید در ماههای تخم ریزی برای حفاظت بهتر از این آبزی به اجراگذاشت. در سالهای بعد پروژه هایی در خصوص امکان تکثیر و پرورش میگوی ببری سبز ،  ارزیابی ذخایر کفزیان ، بیولوژی گونه های کفزی در معرض خطر ، امکان صید گونه های سطح زی  توسط تور ترال میان آبی و پرساین،  تهیه سیستم آمار آبزیان، آلودگیهای آلی و معدنی، بررسی و شناسایی بیماریهای میگو، مولد سازی میگو، بالا بردن تولید لارو از هر مولد، بالا بردن توان تولیداستخرهای پرورشی، پايش اثرات متقابل پساب ناشي ازاستخرهاي پرورشي برمحيط زيست دريائي را اجرانموده است. در حال حاضر این مرکز با نام پژوهشکده میگوی كشور فعالیت می نماید.

 

درباره نمایشگاه

نمایشگاه‌‌‌های تخصصی با دید تجاری و دستیابی به بازارهای جدید، فرصت‌ بسیار ارزشمندی را برای صنایع مختلف فراهم می‌آورند تا محصولات و توانمندی‌های خود را در معرض دید بهره بردار قرار داده و با فعالان و بهره برداران حوزه‌ی کاری خود در ارتباط باشند. نمایشگاه تخصصی صنایع شیلاتی ایران-ایرانفکس در تاریخ 4 الی 7 بهمن ماه سال ۱۴۰۱ در مركز نمایشگاه های بین المللی بوشهر  آغاز بکار می‌نماید  و زینفعان صنعت شیلات و آبزی پروری را  را در فضایی تخصصی و تجاری گرد هم می‌آورد.

 

 

اهداف نمایشگاه ایرانفکس

  1.  معرفی ظرفیت‌هاي بالقوه و بالفعل در کشور در زمینه تولید، بازرگانی و خدمات مربوط به صنایع شیلات و آبزی پروری.
  2. تقدیر از برگزیدگان جشنواره صنعت شیلات و آبزی پرور کشور
  3. رویداد نیازهای فناورانه در حوزه ی شیلات و آبزی پروری شناسایی و معرفی مشکلات، موانع و نقاط ضعف موجود و حل موارد مذکور
  4. آشنایی دست اندرکاران با محصولات، نوآوری‌ها وظرفیت‌هاي موجود در سایر کشورها و تلاش براي رسیدن به استانداردهاي جهانی.
  5. ایجاد فضاي رقابتی سالم میان تولیدکنندگان داخلی درجهت ارتقاء کیفیت تولید.
  6. ایجاد و یا ارتقاء رویکرد صادرات محصول به سایر کشورها، تبادل فکر، فناوري و محصول میان شرکت کنندگان داخلی و خارجی نمایشگاه و ایجاد ارتباط تجاري میان آنها.

 

پوستر نمایشگاه ایرانفکس

 

 

 

 

در رسانه ها

اولین دوره نمایشگاه ایرانفکس

 

 

دومین دوره نمایشگاه ایرانفکس

گزارش پژوهشکده میگوی کشور از حضور در نمایشگاه ایرانفکس 2024
گزارش ایسنا (نمایشگاه صنایع شیلاتی ایران در بندرعباس آغاز به کار کرد)
اداره کل شیلات هرمزگان (افتتاح دومین نمایشگاه بین المللی صنایع شیلاتی ایران و جشنواره برگزیده های صنعت شیلات ایران در بندرعباس)

گزارش واحد خبر صدا و سیما (گشایش نمایشگاه صنایع شیلاتی ایران در بندرعباس)
گزارش سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان(افتتاح دومین نمایشگاه صنایع شیلاتی ایران ‌‌و جشنواره برگزیده های صنعت شیلات)
گزارش فارس نیوز (بندرعباس میزبان دومین نمایشگاه صنایع شیلات ایران)